Piet Wostyn

Piet Wostyn

Maak kennis met Piet Wostyn!

Leeftijd: 64 jaar

Beroep: Zaakvoerder Mostaard Wostyn

Gezin: Getrouwd, vader van 4, opa van 6

Vrije tijd: Motorrijden, diepzeeduiken en skiën. Samen met zijn vrouw is hij ook bezieler van het Mostaardmuseum (Oude Gentweg 63, Torhout).

Piet Wostyn

Piet is vooral begaan met de lokale economie. “Ik geloof sterk in het belang van een gezonde lokale economie: een sterke lokale economie versterkt een lokale gemeenschap en omgekeerd. Lokale economie is ook veel ruimer dan de detailhandel en horeca: het gaat over alle zelfstandigen en elke activiteit die direct of indirect economische activiteit genereert. Dit betekent dus ook landbouwers, vrije beroepen, de informele economie, maar evengoed start-ups, coöperaties, kmo’s en fair trade organisaties. Ook toerisme (met o.a. cultuur, erfgoed, (groene) recreatie, etc.) vormt een wezenlijk onderdeel van de lokale economie.”

“Er zou een duidelijk ruimtelijk ordeningsplan moeten komen voor het Torhoutse grondgebied op lange termijn (bv. tot 2050), zodat het helder is voor iedereen welke activiteiten waar kunnen gebeuren, en er niet geval per geval telkens een beslissing moet genomen worden die dan veel te lang op zich laat wachten waardoor investeerders en ondernemers afhaken. Ondersteuning van de lokale economie zou ook niet beperkt mogen blijven tot het centrum van Torhout: ook de levendige handelskernen van andere Torhoutse wijken moeten we versterken. Ik geloof ook in een gezonde mix van grote, middelgrote en kleine ondernemingen, want ze zijn allemaal belangrijk voor het goed economisch klimaat in een stad zoals Torhout.”

Een stem voor Piet is een stem voor een bloeiende en diverse lokale economie!