Glenn Van der Zanden

Glenn Van der Zanden

Maak kennis met Glenn Van der Zanden!

Leeftijd: 45 jaar

Beroep: Slager in opleiding

Gezin: Alleenstaand

Glenn Van der Zanden

Glenn Van der Zanden (45) is  geboren en getogen in Asse (Vlaams Brabant) waar hij samen met zijn ouders Wim en Lucie opgroeide in een hecht gezin. Momenteel volgt Glenn de opleiding Slager aan Ter Groene Poorten in Brugge, met als doel om na de opleiding een slagerij te openen in het centrum van Torhout.

Glenn’s levensverhaal is er één van onvoorwaardelijke liefde en mantelzorg. Op jonge leeftijd werd hij geconfronteerd met de ernstige ziekte van zijn grootmoeder, nadien zijn vader en later ook zijn moeder. Wat begon als een ondersteuning in moeilijke tijden, groeide uit tot een vijftienjarige periode van onvoorwaardelijke mantelzorg. Glenn stond dag en nacht klaar voor zijn vader die jarenlang vocht tegen kanker. Toen ook zijn moeder Lucie ziek werd, nam hij ook de zorg voor haar op zich. Ondanks de zware lasten bleef Glenn toegewijd en gedreven door liefde en plichtsgevoel. De jarenlange zorg wogen zwaar op hem, zowel fysiek als emotioneel, maar hij hield vol, vastbesloten om zijn ouders de beste zorg te geven.

Ondanks het zware verlies van zijn vader na een lange strijd tegen kanker, hield Glenn zich sterk voor zijn moeder. Toen ook zij vorig jaar overleed, was Glenn diep getroffen. Het verlies van beide ouders markeerde het einde van een tijdperk in zijn leven, maar ook het begin van een nieuwe zoektocht. Het was tijd voor een nieuwe start, en een kans om zichzelf opnieuw te vinden en zijn leven een nieuwe richting te geven. Met dit doel voor ogen, besloot Glenn om te verhuizen naar West-Vlaanderen. Via een goede kameraad kwam hij in Torhout terecht, een stad die hij al snel begon te beschouwen als zijn nieuwe thuis.

Door gesprekken met nieuwe kennissen voelde Glenn dat hij de kans had om zijn stem te laten horen en een verschil te maken. Hij besloot zich kandidaat te stellen bij “Trots Op Torhout” en zijn energie en passie in te zetten voor onze stad. Glenn wil zich vooral inzetten voor de ouder wordende bevolking, de horeca en zelfstandigen. “Ik zou van Torhout graag weer een écht levendige en bloeiende stad willen maken. Ik wil meebouwen aan een inclusieve en dynamische stad, waar iedereen zich welkom en gehoord voelt, met verbondenheid tussen jong en oud, waarbij we echt luisteren naar elkaar. Mijn persoonlijke ervaringen als mantelzorger hebben mij empathisch en veerkrachtig gemaakt, kwaliteiten die ik nu wil inzetten voor de inwoners van onze stad.

Een stem voor Glenn is een stem voor een Torhout waar iedereen zich welkom en gehoord voelt!