Woensdag 19 juni stelden we 21 kandidaten voor en we zijn ontzettend trots op hen 🩷! Trots Op Torhout brengt een frisse wind in de verkiezingen met veel nieuwe gezichten 👊. Onze lijst is een afspiegeling van onze stad, met vertegenwoordigers uit elke wijk en sector: van horeca tot onderwijs, zorg, gepensioneerden en studenten. Nieuwsgierig naar wie ze zijn? Neem een kijkje naar wie Trots Op Torhout is op onze website, en volg zeker onze socials op Facebook en Instagram, want de komende tijd stellen we elke kandidaat individueel eens voor!

Op naar 13 oktober

Nu de regionale, federale en Europese verkiezingen achter de rug zijn, kan iedereen zich opmaken voor de verkiezingen van de provincie- en vooral de gemeenteraden. Er zijn in Torhout heel wat inwoners die geëngageerd zijn om zich in te zetten voor onze stad maar die dit om diverse redenen niet kunnen of willen doen via een van de klassieke politieke partijen. Dat is dan ook een van de hoofdredenen waarom het initiatief Trots Op Torhout werd opgericht: we bieden inwoners en ondernemers de kans en een forum om zich zonder ideologische stempels in te zetten voor Torhout. Een nieuwe frisse wind dus in de Torhoutse politiek.

Al houden we niet zo van het woordje politiek. Op gemeentelijk niveau, en dus ook hier in Torhout, gaat het om de inwoners en zijn het de mensen die het verschil maken… en niet de grote ideologieën. Wij streven dan ook naar een cultuur zonder hiërarchie of particratie, en zijn als partij volledig onafhankelijk van bovenlokale krachten en machinaties. We staan voor openheid, respect, toekomstgerichtheid en samenwerking. Iedereen is binnen onze partij evenwaardig en krijgt gelijke kansen om verkozen te worden.

Maak kennis met onze kandidaten

Onze kandidaten zijn stuk voor stuk gemotiveerde en betrokken Torhoutenaren, en zijn een afspiegeling van onze stad: we hebben vertegenwoordigers uit elke wijk van Torhout, uit verschillende sectoren en uit alle leeftijdscategorieën (van 18 tot 81). In alfabetische volgorde zijn het:

  • Ann Vandekerckhove, 59 jaar, alleenstaande mama en werkt in het Woonzorgcentrum Tielt. Wil zich inzetten voor alleenstaanden en eenoudergezinnen.
  • Annick Dedoelder, 58 jaar, getrouwd met Piet Wostyn en heeft 4 kinderen. Runt samen met Piet het bedrijf Mostaard Wostyn en wil zich inzetten voor meer en beter toerisme in Torhout.
  • Axel Verhoye, 35 jaar, getrouwd met Jolien Bentein, en heeft een zoontje van 6. Werkt bij Infrabel als verkeersleider en gekend van o.a. Strike vzw en Dartstornooi Toeroet Open. Hij wil zich inzetten voor de realisatie van een volwaardige evenementenhal in Torhout.
  • Debbie Simpelaere, 38 jaar, woont samen met haar verloofde Savino Labianca. Werkt bij de Ardo Group als gropu procurement officer. En wil zich inzetten voor alleenstaanden en éénoudergezinnen, maar ook voor meer veiligheid en netheid in straten en parken.
  • Diana Mortier, 69 jaar, was meer dan 34 jaar eigenaar en uitbaatster van café De Zwarte Leeuw, en geniet nu van een welverdiend pensioen. Ze wil zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid van onze buurten, en een beter parkeerbeleid.
  • Evita Vanbesien, 40 jaar, is zelfstandig kapster en al geruime tijd actief in de lokale politiek. Ze wil zich richten op een beter parkeerbeleid, fietsveiligheid en een efficiënt openbaar vervoer (ook voor minder mobiele inwoners).
  • Frank Verhoye, 64 jaar, getrouwd met Gerda Desmet, heeft 2 dochters en trotse grootvader van bijna 3 kleinkinderen. Hij is internationaal expert bij CNH Belgium in Zedelgem en wil zich focussen op een efficiënt gemeentebeleid en financiën die gericht zijn op het algemeen belang en mededogen voor alle inwoners van Torhout.
  • Freddy Keersebilck, 81 jaar en gepensioneerd. Hij wil zich inzetten om alleenstaande ouderen meer te ondersteunen, waarbij het beleid meer aandacht besteedt aan aangepaste huisvesting en het (automatisch) rekening houden met deze steeds groter wordende groep inwoners.
  • Gaëlle Angelet, 18 jaar, studeert dit jaar af in het middelbaar onderwijs en start volgend jaar aan haar Bachelor in het hoger onderwijs. Het welzijn van de jeugd ligt haar nauw aan het hart en ze wil zich dan ook focussen op jeugdverenigingen en het welzijn van jongeren.
  • Glenn Van der Zanden, 45 jaar, volgt momenteel de opleiding Slager aan Ter Groene Poorten en wil daarna een slagerij openen in het centrum van Torhout. Glenn wil zich vooral inzetten voor de ouder wordende bevolking, de horeca en zelfstandigen.
  • Jacqueline Cotman, 80 jaar, wil zich inzetten om alleenstaande ouderen meer te ondersteunen en bij te staan. Ze wil een stem zijn voor alle Torhoutse senioren om zo hun welzijn en levenskwaliteit te verbeteren
  • Jolien Bentein, 31 jaar, getrouwd met Axel Verhoye en heeft een zoontje van 6. Ze werkt als onderwijzer in het kleuter en lager onderwijs. Haar hart ligt bij het sociaal beleid van de stad en de uitdagingen voor éénoudergezinnen en alleenstaanden.
  • Jonas Willaert, 19 jaar, studeert Chemie aan de Hogeschool Gent. Hij is actief in de werking van het jeugdhuis en de jeugdbeweging KSA, en wil zich inzetten voor een betere financiële ondersteuning van Torhoutse jeugdverenigingen.
  • Jürgen Cool, 40 jaar, getrouwd met Bianca Viaene en heeft twee kinderen. Hij is zelfstandig schilder en decorateur (JURNE, Sint-Henricus). Hij wil zich focussen op de bestrijding van armoede, vooral bij alleenstaande ouders en gezinnen, en het welzijn van kinderen.
  • Luc Deledicque, 66 jaar, is gepensioneerd meubelmaker (met 40 jaar ervaring bij Thor). Hij wil zich focussen op de leegloop van winkelstraten, kansen creëren voor langdurig werklozen, en het stimuleren van de lokale economie.
  • Peter Lambert, 46 jaar, getrouwd met Femke Verhoye en al drie keer papa geworden. Hij is professor aan de Universiteit van Gent en wil richten op fietsveiligheid, transparant en eerlijk subsidiebeleid voor Torhoutse verenigingen, en (als man van cijfertjes) een gezonde begroting en stadsfinanciën.
  • Peter Vandenberghe, 54 jaar, en heeft als zelfstandige al verschillende zaken gerund. Hij wil zich inzetten voor een meer toegankelijke stad die expliciet rekening houdt met personen met een beperking (bv. kwaliteit voetbaden, aanleg openbaar domein of gebouwen).
  • Piet Wostyn, 64 jaar, getrouwd met Annick Dedoelder, heeft 4 kinderen en uiteraard gekend als zaakvoerder van het bedrijf Mostaard Wostyn. Piet is vooral begaan met de lokale economie, en wil meewerken aan een toekomstgericht ruimtelijk ordeningsplan in Torhout om zo meer ondernemers en investeerders aan te trekken, niet enkel in het centrum, maar ook in de wijken en industrieterreinen.
  • Pol Vanden Bussche, 66 jaar, is bekend als uitbater van frituur Twiety, die hij al meer dan 32 jaar runt. Pol wil de wijkwerking versterken en zich inzetten voor zowel de inwoners als de lokale ondernemers, en wil meewerken aan het aantrekken van meer winkels (zowel groot als klein).
  • Savino Labianca, 35 jaar, is van Italiaanse afkomst. Hij woont al 6 jaar in België en sinds 2 jaar in Torhout. Hij was zelfstandig schrijnwerker en werkt nu als arbeider bij Snick EuroIngredients. Savino wil zich inzetten voor mensen die het echt moeilijk hebben, waarbij hij zijn eigen ervaringen ook wil gebruiken om mensen te helpen bij het integreren (o.a. het vele papierwerk en het zoeken naar werk).
  • Vannessa Duyck, 42 jaar, woont samen met haar vriend en heeft 2 kinderen. Ze studeerde Verzorging en werkt momenteel als arbeider. Vannessa wil zich inzetten voor betere infrastructuur voor jeugdbewegingen, meer en betere speel- en sportmogelijkheden op de pleintjes en parken in Torhout.

Lees meer in volgende (pers)artikels: