Wat een warme ontvangst voor ons nieuwe initiatief tijdens onze eerste nieuwjaarsreceptie 😍! De Mazzel zat vol met enthousiaste mensen die samen het nieuwe jaar verwelkomden🥂. Bedankt aan iedereen die aanwezig was en voor de vele interessante gesprekken 🩷. Op ons kunnen jullie rekenen💪!

Sfeerbeeld nieuwjaarsreceptie: glaasjes cava en fruitsap, met onze folder

Kort verslagje

We zijn blij dat we zoveel aanwezigen mochten verwelkomen op onze nieuwjaarsreceptie. Voor een nieuw opgerichte partij is dit alvast een absoluut succes. Er was dan ook een gezellige sfeer, met een aperitiefje, lekkere hapjes, broodjes (met dank aan Buikgevoel), en gratis drankjes. Er was ook een tombola waarbij drie aanwezigen een lekkere prijs in ontvangst mochten nemen, gesponsord én geproduceerd door Mostaard Wostyn (waarvoor dank!).

Peter Lambert bracht een algemeen inleidend woordje waarin hij de openheid van de partij voor geëngageerde burgers van diverse politieke strekkingen en onafhankelijken benadrukte. Daarna gaf Ilja Wostyn een speech. Hij is naast Isabel Laceur één van onze woordvoerders, en bekend als zoon van Piet Wostyn. Ilja zei dat onze partij ernaar streeft om een alternatief te bieden voor de traditionele politiek in Torhout, met aandacht voor iedereen.

Hij uitte onze bezorgdheid over de privatisering van kinderopvang Jabedabedoe, voorheen een stadsinitiatief, en pleitte voor behoud in stadshanden. We willen ook jeugdbewegingen in elke wijk mogelijk maken, met stadssteun, en dringen aan op een permanente locatie voor het jeugdhuis in het centrum.

Op economisch vlak vragen we uitgebreidere steun aan ondernemers, zoals de parkeerduur met de blauwe schijf te verlengen, en onze partij benadrukt ook het belang van inzetten op toerisme en cultuur voor de lokale economie.

We zetten ons in voor evenredige gemeentebelasting en willen senioren zo lang mogelijk thuis begeleiden, terwijl we de kosten van rusthuizen redelijk willen houden. We benadrukken het belang van financiële rechtvaardigheid voor alleenstaanden en éénoudergezinnen. Alleenstaanden worden bv. in verhouding veel meer belast dan een (groot) gezin in Torhout, een voorbeeld hiervan is de algemene milieubelasting. We ijveren er daarom voor om de belastingdruk te verlagen en het beleid aan te passen aan hen. Zo draagt elk zijn steentje bij en kunnen we allen trots zijn op Torhout!

Lees meer:

Nieuwjaarsreceptie - hartelijke ontvangst.